Møre

Møre

Bygdlesfeber med digital dekor frå Volda vgs.

Dennis Solvåg Løvold har laga den offisielle plakaten for Bygdlesfeber 2019. Selma Lid og Ina Mårstøl Vinjevoll (til venstre) har laga digitale kulisser. Hans Morten Sundnes (til høgre) er godt nøgd med elevane sitt arbeid. Foto: Åge André Breivik

Fredag 15. november er det premiere på Bygdlesfeber på Folkestad Kulturhus. Elevar på medielinja ved Volda vidaregåande skule har vore tungt involvert i den visuelle delen, både på og utanfor scena.

Møre
Møre

Publisert:

Elevar med faget Mediespesialisering på vg3 har laga marknadsføringsmateriell og grafiske rekvisittar. Sistnemnde vil publikum kunne betrakte i foajeen før framsyninga, mellom anna plateomslag frå artistar som “Heltne-Jon” og “Urytmisk”.

Digitale kulisser

I valfaget Grafisk design på vg2 er der elevar frå tre utdanningsprogram: Medium og kommunikasjon (MK), Kunst, design og arkitektur (KDA) og Studiespesialisering (ST). Desse elevane har laga såkalla “digitale kulisser”, det vil seie bilete, filmar og animasjonar som vert projisert på scena under framsyninga. I tillegg vil elevar med valfaget Bilete på vg2 bidra i ein fleirkameraproduksjon av framsyninga, i regi av tidlegare medieelev, Lars Skaland.

Fruktbart samarbeid

Faglærar Håvard Krøvel-Velle har siste åra hatt eit fruktbart samarbeid med scenograf og multikunstnar Jiří Nagy, gjennom Volda vgs. si årlege musikaloppsetjing. Også på Bygdlesfeber står Jiří for scenografien, og Håvard og elevane får difor utfalde seg kreativt med ein særs spennande konstellasjon av projiserbare flater på scena.

Verdifullt bidrag til lokalsamfunnet

Tysdag denne veka fekk me avslørt at fylkeskommunen foreslår drastiske kutt i den vidaregåande skulen, og at kreative og estetiske fag vert ekstra skadelidande. På Volda vgs. er til dømes musikklinja føreslege halvert, og det nyoppretta utdanningsprogrammet Kunst, design og arkitektur er føreslege nedlagt. Medielinja er førebels skåna, men kjenner likevel godt på trugslar om å bli halvert. Lokale kulturarrangement vil merke det godt om desse utdanningsprogramma forsvinn frå Volda. Me håper difor på fulle salar både på Folkestad neste helg, og på Ørsta kulturhus i samband med Volda vgs. si musikaloppsetjing i februar. Vonleg vert det ikkje siste gongen me kan bidra på lokale kulturarrangement.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...