Møre

Endå ei elendig måling for Arbeidarpartiet

Arbeidarpartiet får ein oppslutnad på 19 prosent i ei ny måling frå Opinion, ein nedgang på 2,7 prosentpoeng. Høgre er det største partiet med 26,9 prosent.

For sjette månad på rad er Høgre det største partiet i landet, og framgangen er på heile 4 prosentpoeng.

Sidan september i 2020 har Arbeidarpartiet lege mellom 19 og 22 prosent på målingane som Opinion utfører for FriFagbevegelse, Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Når vi har tapt så mykje tillit som vi har, tek det tid å få tilliten tilbake. Derfor har vi ein stor jobb å gjere framover. Likevel viser målinga eit klart fleirtal for ei regjering med Ap, Sp og SV. Det er eit tydeleg marsjorde som vi tek på alvor, seier Ap-nestleiar Bjørnar Skjæran til FriFagbevegelse.

Senterpartiet får 20,1 prosent, ned 2 prosentpoeng. Det er likevel femte månad på rad der partiet får over 20 prosent.

Frp får 9,8 prosent, ned 1,1 prosentpoeng. SV er femte størst med 8 prosent, opp 1 prosentpoeng. MDG fell òg 1 prosentpoeng til 3,4 prosent. For dei resterande er det berre små endringar: KrF: 3,4 (uendra), Raudt 4,4 (+0,5) og Venstre 2,7 (+0,5).

Partibarometeret til opinion for januar 2021 er basert på 978 telefonintervju ved eit tilfeldig utval. Intervjua er gjennomførte 5.–11. januar 2021. Feilmarginen er mellom 1,4 og 3 prosent.

(©NPK)

– Når vi har tapt så mykje tillit som vi har, tar det tid å få tilliten tilbake. Derfor har vi ein stor jobb å gjere framover, seier Ap-nestleiar Bjørnar Skjæran. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...