FN oppmodar Europa til å la 507 migrantar gå i land

FN-organisasjonen UNHCR ber europeiske styresmakter om å la 507 migrantar som nyleg er plukka opp i Middelhavet få komme i land.

Det opplyser FNs høgkommissær for flyktningar (UNHCR) i ei pressemelding tysdag.

Fleire av migrantane er visstnok overlevande etter skakande overgrep i Libya og er frå såkalla flyktningproduserande land, ifølgje UNHCR.

- Dette er eit kappløp mot tida, seier Vincent Cochetel, som er FNs høgkommissær for spesialutsendinga til flyktningar for Middelhavsregionen.

- La dei legge til kai

Han peikar på at vêrforholda kan endre seg, noko som vil føre til at situasjonen vil bli verre. Det å forlate menneske som har flykta frå krig og vald i Libya på havet, vil berre påføre dei meir liding, meiner FN-utsendinga.

- Dei må umiddelbart få lov til å legge til kai og i tillegg få lov til å få svært nødvendig nødhjelp ved behov, påpeikar han.

Proactiva Open Arms' redningsskip ventar framleis på løyve til å legge til i ei europeisk hamn, og skipet har til saman 151 passasjerar om bord. Det norskeigde redningsskipet Ocean Viking har no over 350 migrantar om bord.

Auka innsats

UNHCR-sjefen oppmodar europeiske styresmakter på det sterkaste til omgåande å skaffe ei tryggingshamn. Han peikar òg på at auka søk- og redningskapasitet i Middelhavet er nødvendig, og at rolla til redningsskip bør bli anerkjent og støtta.

Det vil samtidig vere nødvendig med meir innsats for å flytte menneske ut frå dei valdelege områda i Libya, ifølgje UNHCR. Ingen skal føle at dei treng å risikere livet eller livet til familiemedlemmer for å ta slike risikofylte båtturar på Middelhavet, blir det påpeika vidare.

(©NPK)

FN-organisasjonen UNHCR ber europeiske styresmakter om å la 507 migrantar som nyleg er plukka opp i Middelhavet, få komme til land. Her er nokre av flyktningane det norskeigde redningsskipet Ocean Viking plukka opp under ein redningsaksjon måndag. Foto: MSF / Hannah Wallace Bowman / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...