Hareide refsar Iran-tausheita til regjeringa

KrF-leiar Knut Arild Hareide meiner at regjeringa burde tatt klar avstand frå feiringa til fiskeriminister Per Sandberg av den iranske revolusjonsdagen.

- Det overraskar meg at ikkje regjeringa tydelegare har tatt avstand frå deltakinga til Sandberg på nasjonaldagen til Iran, skriv Hareide på Facebook om nærværet til Sandberg under den iranske feiringa til ambassaden av nasjonaldagen til Iran i februar.

Overfor NTB seier KrF-politikaren at han ikkje er imot dialog. Hareide er derimot svært kritisk til at ein statsråd deltar på feiringa av at Iran i 1979 blei ein islamsk republikk med ayatolla Khomeini som øvste leiar.

- Som statsråd bør ein ta ansvar for dei utanrikspolitiske signala ein sender når ein deltar på arrangement. Dette er eit regime vi veit aktivt driv forfølging av kristne, og eit land der parlamentet må sende inn lover til eit vaktarråd, som sjekkar om dei er i tråd med sharialover, seier han.

Sandberg tok avstand

- Det er også eit land med eit rettssystem som ikkje er i tråd med grunnleggjande menneskerettar, understrekar Hareide.

Fiskeriminister Sandberg har sjølv tatt avstand frå det iranske regimet.

«Iran er eit prestestyre som forfektar islamistisk styresett som eg tar klart avstand frå. Forfølginga, dødsstraff og mangel på likestilling mellom menn og kvinner er forkasteleg», skreiv Frp-politikaren i ein NRK-kronikk den 3. august.

Ventar på å vurdere tillit

Likevel har Sandberg måtta tole krass kritikk frå ei rekke hald.

Der partikollegaen Christian Tybring-Gjedde har sagt at fiskeriministeren «peiker nase» til norsk utanrikspolitikk, krev MDG-talskvinne Une Aina Bastholm avgangen hans, ifølgje NRK.

Det gjer ikkje KrF-leiar Hareide, som heller ikkje vil konkludere med at saka har svekt tillita hans til Solberg-regjeringa.

- Vi byrjar ikkje å vurdere tillit før vi har høyrt svaret til regjeringa i ei så kompleks sak, seier Hareide om innstillinga frå partiet sitt.

(©NPK)

Kristelig Folkepartis leiar Knut Arild Hareide (t.h) meiner at regjeringa til Erna Solberg burde tatt tydeleg avstand frå at statsrådar markerer nasjonaldagen til Iran. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...