Annonse
Annonse

Hoppveteranen Anders Fannemel legg opp – avsluttar karrieren i Vikersund

Skihoppar Anders Fannemel (31) har bestemt seg for å avslutte karrieren etter Raw Air-avslutninga i skiflygingsbakken i Vikersund i helga.

Annonse

Fannemel stadfestar avgjerda til NTB etter kvalifiseringa i mammutbakken i Modum fredag.

– Dette blir den siste helga, seier han.

Dermed blir hoppinga i verda største hoppbakke søndag avslutninga på karrieren til 31-åringen på toppnivå. Då skal det hoppast både kvalifisering og renn. Til rennet laurdag klarte ikkje veteranen å kvalifisere seg.

Fannemel vurderte også å leggje opp for eitt år sidan etter store skadeproblem. Til slutt gjekk han på ein ny sesong.

– Eg er veldig glad for at han gav det ein sjanse til. Det er trist at han no gir seg. Det er ein person eg har veldig mange gode minne saman med, og ein eg gjerne skulle hatt fleire turar med, seier mangeårig lagkompis Johann André Forfang til NTB.

Kvalikskuffelse

Søndag får Fannemel ein siste sjanse til å avslutte med eit solid resultat. På spørsmål om korleis det kjennest å skulle runde av det som har vore ein lang og innhaldsrik karriere, er det skuffelsen over kvalifiseringa fredag som sit i 31-åringen.

– Akkurat no tenkjer eg ikkje på det, men det er kjipt at eg ikkje klarte å kvalifisere meg til rennet i morgon.

– Kva tenkjer du om at du til hausten ikkje skal vere skihoppar?

– Akkurat no kjennest det herleg. Då slepp eg slike dagar som i dag, seier Fannemel.

Frå startnummer to landa han på 135 meter under svært tunge forhold. Umiddelbart etterpå gjekk juryen opp to avsatsar på farten.

– Det er dårleg gjort å sende utfor to hopparar og deretter finne ut at dei skulle gå opp på farten. Det blir ganske avgjerande i denne bakken her. Det synest eg er kjipt, seier Fannemel.

Med høgare fart kvalifiserte Fredrik Willumstad seg greitt for rennet frå startnummeret etter Fannemel laurdag.

Verdsrekord

Fannemel debuterte i verdscupen i storbakken på Lillehammer i 2009. Sidan den gong har det vorte fire individuelle verdscupsigrar.

31-åringen har mellom anna også to VM-gull i lagkonkurranse på merittlista. Han bidrog til norsk siger i lagkonkurransen under verdsmeisterskapen i Falun i 2015, og året etter vart det laggull i skiflygings-VM i austerrikske Kulm.

15. februar 2015 sette Fannemel ny verdsrekord i skiflyging. Då landet han på 251,5 meter i Vikersundbakken. No skal altså karrieren avsluttast same stad.

Fannemels rekord vart ståande til 18. mars 2017, då Robert Johansson hoppa 252 meter. Sidan har Stefan Kraft forbetra rekorden ytterlegare til 253,5 meter.

Denne sesongen har den meritterte Hornindal-mannen hoppa fire verdscuprenn. Han sikra seg plass i den tysk-austerrikske hoppveka som leiar av kontinentalcupen, nivået under verdscupen. Berre i avslutningsrennet i Bischofshofen klarte han å kvalifisere seg for finaleomgangen.

(©NPK)

Anders Fannemel under kvalifiseringa til skiflygingsrennet i Vikersund fredag. Foto: Geir Olsen / NTB

Annonse