Møre

Møre

Ja til legevaktsamarbeid i Ørsta

Bent Ingebrigtsen orienterte om legevaktsamarbeidet for Volda, Ørsta og Hornindal.

Kommunestyret i Ørsta gav torsdag eit samrøystes ja til felles legevakt med Volda kommune frå september 2020 i Hovdebygda. Ordninga gjeld kveld, helg, natt og høgtid.

Møre
Møre

Publisert:

Kommunane på Søre har ikkje lenger ei legevakt som støttar krava i lov og forskrift, og Søre Sunnmøre Nattlegevakt kan ikkje lenger ha lokale ved sjukehuset i Volda. Kommunane overtek også stadig fleire og meir krevjande oppgåver frå spesialisthelsetenesta og kommunehelsetenesta vert sjukare – noko som vil krevje meir av legevakta i framtida.

Legevaktsentralen vert ikkje lokalisert ved Hovden Næringssenter, men mogleg opp mot den nye ambulansestasjonen i Hovdebygda. Det vil alltid vere to legar på vakt, for meir forsvarleg teneste, samt at den eine kan rykke ut i hastesituasjonar. Det vil også vere sjukepleiarar til stades.

Kostnaden vil auke til om lag 4,15 millionar kroner for Ørsta kommune, om lag 1,5 millionar høgare enn dagens kostnad.

Frå kommunestyret er det ynskjeleg at fleire av kommunane på Søre vert med på ordninga, slik som det i utgangspunktet var tenkt. Helseføretaket har framleis eit mål om at resten av Sjustjerna skal sjå verdien i å salme legevaktsentralen og legevakta under same tak.

– Dette er ei gladsak. Vi får ei framtidsretta legevakt som følgjer lovverket og det vert attraktivt å vere lege i Volda og Ørsta, seier Synnøve Rekkedal Hill.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...