Møre

Thingnes Bø vann på bursdagen til sonen – Lægreid sørgde for dobbelt norsk

Johannes Thingnes Bø leverte varene på sprinten i Oberhof og vann det 51. verdscuprennet sitt. Sturla Holm Lægreid sørgde for dobbelt norsk.

Fem dagar etter at Thingnes Bø tok den 50. verdscupsigeren sin, vart det ein ny triumf for 27-åringen. Thingnes Bø skaut to fulle hus og gjekk godt i sporet.

På sisterunden auka han til konkurrentane, men det kosta krefter. Han vart liggjande lenge i målområdet og var svært sliten etter at han hadde passert målstreken, 12,4 sekund før Sturla Holm Lægreid.

Sigeren kom på eittårsdagen til sonen Gustav.

– Det smaker veldig godt. Eg måtte jobbe for det, og eg var heilt ferdig då eg kom i mål, sa vinnaren og heldt fram:

– Det var det store ønsket, det å vinne på bursdagen til Gustav. Eg visste at det kom til å bli vanskeleg, men det er det eg kan bidra med. Eg har hatt ein kjempegod dag, og han fekk smake muffinskake i dag. Han er nok endå meir fornøgd enn meg! Sjølv om han berre er eitt år, er han ei legende..

Nummer 51

Sigeren er den 51. i verdscupen for Thingnes Bø, inkludert VM og OL. Den første kom på sprinten i franske Annecy i desember 2013.

Med startnummer 22, som første nordmann ut, skaut Sturla Holm Lægreid fullt hus på både liggjande og ståande. I tillegg gjekk ungguten særs godt i sporet. Han vart nummer to.

– Det gjekk overraskande bra på standplass, så det er eg veldig fornøgd med. Eg prøver å skyte berre gode skot. I dag klarte eg å ha ti gode skot, det er eg veldig fornøgd med, seier 23-åringen til NRK.

Tysk 3.-plass

Tyske Arnd Peiffer, også han med to fulle hus, vart nummer tre, 27,9 sekund bak Thingnes Bø.

Johannes Dale skaut fullt hus på liggjande og trefte dei fire første på ståande før han bomma på det siste skotet. Dermed vart det strafferunde og ein femteplass.

– Det er utruleg surt med det siste skotet. Det er utruleg dårleg av meg. Eg blir for utolmodig og uroleg. Det er ein tullefeil, seier Dale.

Tarjei Bø fekk ein bom og vart nummer 13, medan Vetle Sjåstad Christiansen måtte i strafferunden etter ein bom på liggjande skyting. Han enda på 16.-plass, litt over minuttet bak Thingnes Bø.

Erlend Bjøntegaard leverte feilfritt på standplass, men sleit i sporet. Han vart nummer 20.

(©NPK)

Johannes Thingnes Bø vann sprinten i Oberhof. Han var svært sliten då han passerte målstreken. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Johannes Dale enda på 5.-plass, medan Arnd Peiffer blei nummer tre. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...