Kjelde seier data frå svarte boksar tyder på bombeangrep

(NPK-NTB-AP-AFP): Data frå dei svarte boksane om bord på flyet som styrta på Sinai-halvøya, tyder på at det vart utsett for eit angrep, seier «kjelder nær etterforskinga» til AFP.

Ei kjelde i Paris opplyser til nyheitsbyrået AFP at ein av dei to svarte boksane viser at «alt var normalt under flyginga, absolutt normalt, og så plutseleg var det ingenting der». Dette viser at flyet var utsett for ei «kraftig og plutseleg» hending, seier kjelda.

Russiske ekspertar jobbar no saman med egyptiske ekspertar med å analysere dei to svarte boksane, som er omgrepet som gjerne vert brukt om dei faktisk oransje boksane som inneheld ferdskrivaren og taleregistratoren.

– Ferdskrivaren og taleregistratoren viser at alt var normalt inntil begge einingane svikta 24 minutt etter avgang. Dette tyder på at det skjedde «ein plutseleg eksplosiv dekompresjon», seier ei kjelde.

Flyet frå selskapet Metrojet var laga av den franske flyfabrikken Airbus, og franske ekspertar er derfor til stades i Egypt for å hjelpe til i etterforskinga.

224 menneske, dei fleste av dei russiske turistar, mista livet då Airbus A321-200-flyet frå Metrojet styrta kort tid etter avgang frå Sharm el-Sheikh på veg til St. Petersburg førre laurdag. (©NPK)