Møre

Møre

Ny skiltplan i Ørsta:

Kjeppar i hjulet for den tradisjonsrike rånekulturen?

No vert det slutt på køyring gjennom rånerunda i Ørsta på nattetid, noko kommunestyret har delte meiningar om.

– At nokon rånar i ein bygdeby på Vestlandet burde tolererast utan tiltak som stengde gater, som berre vil påføre andre delar av sentrum større trafikk, meiner Idar Vatne (Frp). – Nattebråk er pur faenskap, seier Gunnar Knutsen (V).

Møre
Møre

Publisert:

Skiltplanen som no er innført, medfører at Webjørn Svendsen-gata, Torggata, Sjøbrauta og ein del av Vikegata – Ørsta si rånerunde, er stengt for gjennomgangstrafikk frå klokka 01.00 og 06.00. Målet er å få bukt med nattebråket frå enkelte rånarar, der særleg høg musikk har blitt eit stort problem.

– Stenging av gater skapar problem for folk flest, og trafikken vil berre bli flytta til andre gater. Ro og orden etter klokka 23 er allmennkjend, og politiet har all moglegheit til å handheve desse reglane, meiner Vatne.

– Sentrum er for alle, også bilinteressert ungdom, men vi kan ikkje ha det slik at folk ikkje orkar å bu i sentrumsgatene våre grunna støy. Vi har alle vore litt rånarar, men noko må gjerast, meiner ordførar Stein Aam.

Betre anlegg = meir bråk

Gunnar Knutsen (V) har kjempa for å få på plass den nye skiltplanen. Sjølv om han skulle ynskje at politiet kunne kome fram til ei løysing saman med dei få bråkmakarane dette gjeld, er han glad for at det er kome på plass ei ordning.

– Det er mykje eldre som bur i sentrum og dei har rett på å få sove om natta slik som oss andre. Råning er greitt. Nattebråk er pur faenskap, slo han fast.

– Dette vedtaket set grenser for tradisjonelle rundar, som vi alle sikkert har køyrt, men det er skilnad på dei gamle kassettspelarane vi hadde og den dundrande bassen dei har i dag, seier Per Are Sørheim (H).

– Ein dreg alle under éin kam

Elise Stokken (Ap) etterlyser betre dialog med ungdommane.

– Fleire frå bilmiljøet ynskjer betre kommunikasjon med oss politikarar, så vi bør involvere dei. Rånarane har sagt at dei no kjem til å flytte på seg. Om ein hadde snakka med dei kunne vi kanskje kome fram til noko betre.

Ordføraren meinte kommunen har gjort sitt beste for å kome i dialog med ungdommane.

– I staden for å luke ut desse få personane dette gjeld, så dreg ein alle under éin kam. Politiet tel rundar og stansar heilt tilfeldige bilar – det er heilt feil bruk av ressursar, meiner Anbjørn Steinsholm Frislid (Frp).

Forslag om reversering av skiltplanen vart teke opp til handsaming, og fall mot fem røyster.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...