Møre

Møre

I kveld:

Klart for ny lysvandring i Elvadalen

Fv. Idar Knutsen, Aina Øvstetun, Ellen Hesselberg, Alice Tverberg og Gunnar Andenes gler seg til andre utgåve av Øyralangs, og håper mange tek turen. Foto: Liv Jorunn Nyhagen

Arrangørane gjentek suksessen: I kveld, 19. oktober, er det duka for ei ny utgåve av Øyralangs.

Møre
Møre

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2019 kl 18:06

– Høgskulen i Volda og Volda vidaregåande skule vert med som i fjor. Det same vert ulike skular, barnehagar og skulefritidsordningar, som bidreg med ulike kunstprosjekt, fortel Gunnar Andenes i gruppa Trivsel i sentrum, som står som arrangør for Øyralangs.

Lys og musikk

I år som i fjor vert det ulike lysinstallasjonar langs ruta, og det vert fleire musikalske innslag.

– Vi har tatt med oss erfaringane vi gjorde oss i fjor, seier Andenes, og lovar ein stemningsfull spasertur langsmed elva i mørket. Nytt av året er at arrangørgruppa er utvida med fleire personar, så det er fleire hender å dele arbeidet på. I år har Trivsel i sentrum også fått med seg restaurantar og serveringsstader i sentrum på arrangementet, og arrangørane oppmodar folk om å gå ut å ete før dei går heim.

– Det vert eigne menyar tilpassa arrangementet, fortel Andenes. Arrangørane er også kjende med at det vert arbeidd på spreng ved Det Grøne Treet for å prøve å framskunde opninga til denne dagen.

Varer i to timar

Dei kunstnariske og musikalske innslaga under Øyralangs vil vare i kring to timar, så det vert god tid for alle som har lyst til å få sjå.

– I fjor kosa folk seg slik at det var fleire som nesten ikkje ville gå heim, seier Andenes. Målet med arrangementet er å markere at hausten er her, men at det likevel ikkje er nokon grunn til å sitje heime i sofaen. Øyralangs skal vere ein lysfest som viser fram lokale krefter og skaper liv i Volda sentrum.

– I fjor kom det kring 2.000 personar, og folk i alle aldrar tok turen og var ute til godt utpå kvelden. Det var overveldande, fortel Alice Tverberg, Aina Øvstetun og Ellen Hesselberg. Dei ynskjer å takke alle bidragsytarane som gjer årets Øyralangs mogleg.

– Vi er heldige i Volda som har eit næringsliv som bidreg til slike ting, seier dei, og fortel at Øyralangs er eit nonprofit-arrangement.

Må starte på Årneset

Sjølve opningsmarkeringa finn stad ved Årneset, og arrangørane understrekar at det er viktig at folk møter opp og startar gåturen derifrå. På den måten får ein sjå heilskapen i innslaga, og ein unngår å gå «mot straumen». Det er påtroppande ordførar Sølvi Dimmen som står for snorklippen i år, og det vert ulike musikalske innslag ved opninga.

– Det er også fint om flest mogleg kan gå til Årneset, då det er avgrensa med parkeringsmoglegheiter der, opplyser arrangørane. I fjor starta arrangementet før det var mørkt, så i år har dei valt å opne ein time seinare for at lyskjeldene skal kome til sin rett. Det er elles etablert ein Vipps-aksjon, der folk kan bidra.

– I fjor var det fleire som ynskte å bidra, så no har vi opna for det, seier Idar Knutsen. Plakatar om dette vert hengt opp langs løypa.

Om nokon skulle ha lyst å hjelpe til med klargjering eller rydding av området, tek arrangørane i mot all hjelp med takk.

– Vi jobbar mot «sporlaus ferdsel», så når vi er ferdige skal ein ikkje kunne sjå at vi har vore der, slår Ellen Hesselberg fast.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...