Møre

Møre

Lensmann Guttorm Hagen pensjonerer seg

Lensmann Guttorm Hagen har bestemt seg for å pensjonere seg.

Lensmann Guttorm Hagen vert pensjonist etter meir enn 40 års teneste i politiet.

Møre
Møre

Publisert:

Guttorm Hagen starta som lensmannsbetjentaspirant ved lensmannskontoret i Rauma hausten 1979, og etter gjennomført politiskule var han lensmannsbetjent i Eid fram til 1984. Då vende ørstingen tilbake til heimbygda og vart lensmannsbetjent i Ørsta. Det er Møre og Romsdal Politidistrikt som opplyser dette i ei pressemelding.


Lensmann i Ørsta frå 2013

I 2005 vart han tilsett som lensmann i Ørsta, og i 2013 tilsett som lensmann i Volda og Ørsta. Frå 2017 vart han lensmann i nyskapinga Indre Sunnmøre lensmannsdistrikt, som i tillegg til Volda og Ørsta også femner om Stranda og Sykkylven.
Sidan 2005 har Hagen vore driftseiningsleiar og medlem av politimeisterens leiargruppe.
61-åringen kan no sjå tilbake på ei politikarriere prega av ei rivande utvikling både når det gjeld teknologi og kommunikasjonar.

Døgnkontinuerleg patruljeteneste
- Eit vegskifte vart nådd i 2008 med opninga av Eiksundsambandet, som knytte Søre Sunnmøre meir saman. Frå 2014 vart vaktsamarbeidet vidareutvikla og politiet kunne innføre døgnkontinuerleg patruljeteneste styrt av operasjonssentralen i Ålesund. Dei siste restar av heimevakt var historie, seier han sjølv.

Hjartebarnet er samfunnsberedskap
Politiet har fått betre kompetanse, utstyr og materiell og tenesta er i dag moderne.
Samfunnsberedskap har alltid vore hjartebarnet til Guttorm Hagen.
- Eg er svært glad for at vi har greidd å utvikle eit godt samarbeid med dei frivillige organisasjonane og kommunane i ei velfungerande eining, seier han. Ørsta Røde Kors, Volda Røde Kors, Norske Redningshunder og Sunnmøre Alpine Redningsgruppe har vore gode støttespelarar i leite- og redningsaksjonar, seier Hagen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...