Listhaug: – Avhengig av godt samarbeid med Tyrkia

(NPK-NTB): EU diskuterer modige grep, meiner innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug og seier Noreg følgjer diskusjonen tett.

– Det er viktig å få på plass løysingar som avgrensar menneskesmuglinga og reduserer migrasjonspresset mot Europa. Utsegnene frå EU-leiarar frå i går kveld viser at EU diskuterer nye og modige grep som kan bidra til å betre situasjonen, seier Listhaug (Frp) etter toppmøtet mellom EU og Tyrkia måndag.

Tyrkiske og europeiske leiarar vurderer ei mogleg returordning av migrantar og flyktningar frå dei greske øyane tilbake til Tyrkia. Til gjengjeld skal EU hente syriske flyktningar direkte frå Tyrkia.

– Det viktige for oss er at nye tiltak får effekt på tilstrøyminga til Europa og Noreg, seier Listhaug til NTB.

Torsdag deltar innvandringsministeren på justisministermøte i EU. Ho har tidlegare stilt seg positiv til eit europeisk kvotesystem om det stoppar annan tilstrøyming.

– For Europa er det avgjerande å redusere migrasjonspresset mot yttergrensene, kjemp mot menneskesmuglinga, få kontroll med kven som kjem over yttergrensene og få ei ordna fordeling av ansvaret mellom europeiske land, seier Listhaug.

– Det er positivt at dei europeiske leiarane no gjer sitt ytste for å oppnå dette. Dei er avhengige av eit godt samarbeid med Tyrkia for å lykkast. (©NPK)