Møre

Liverpool på veg mot uslåeleg rekord med «virushjelp»

Som følgje av koronakrisa styrer Liverpool mot ein Premier League-rekord som neppe nokon gong vil bli slått.

Onsdag har Merseyside-klubben trona på toppen av Premier League-tabellen i 221 dagar denne sesongen. Det er ikkje rekord, men det nærmar seg.

Rekorden høyrer ifølgje statistikkleverandøren Opta til Chelsea og stammar frå 2014-15-sesongen. Då låg London-klubben på toppen i heile 274 dagar.

Alt tyder på at Liverpool kjem til å smadre den rekorden i det som ligg an til å bli ein ualminneleg lang engelsk fotballsesong. Situasjonen rundt koronaviruset er naturlegvis årsaka.

Kampar i juni

Kampane i Premier League er nett no sett på pause fram til 30. april. Ei ytterlegare utsetjing synest noko tilnærma uunngåeleg.

Premier League-leiinga har samtidig gjort det klart at dei vil strekke seg langt for å gjennomføre serierundane som står att. Alt tyder på at juni månad må takast i bruk for å klare det.

Dermed peikar alt i retning av at mannskapet til Jürgen Klopp vil passere Chelsea-rekorden med solid margin.

Liverpool har igjen ni kampar å spele. Forspranget til tabelltoar Manchester City er på 25 poeng.

United hadde rekorden

Etter planen skulle siste serieomgang i Premier League vore spelt 17. mai. Den dagen vil Liverpool ha vore serieleiar i 274 dagar inneverande sesong, nøyaktig det same talet som Chelsea enda på for fem sesongar sidan, skriv Liverpool Echo.

Merseyside-klubben har toppa tabellen sidan 2-1-sigeren over Southampton i serierunde nummer to i august i fjor.

Med til historia høyrer det at Manchester United hadde den nemnde rekorden før Chelsea. I 1993/1994 var Old Trafford-klubben serieleiar i 262 av dei i alt 268 dagane i sesongen, ifølgje Opta.

(©NPK)

Liverpool og Georginio Wijnaldum styrer mot Premier League-rekord. Foto: Peter Byrne / PA via AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...