Malthe-Sørenssens falske kjelde kopla til Høiness-saka

(NPK-NTB): Svensken (51) som spelte agent overfor Arne Treholt og advokaten hans på oppdrag frå Geir Selvik Malthe-Sørenssen, hevdar han vart brukt som falsk kjelde i arvesaka mot advokat Mona Høiness.

Tysdag vedgjekk Malthe-Sørenssen at han lurte Arne Treholt og advokat Harald Stabell ved å bruke ein tidlegare straffedømd 51 år gammal svensk familiefar som fiktiv etterretningsagent. No erkjenner den same femtiéinåringen at han var innblanda i arvesaka mot advokat Mona Høiness, skriv VG.

Striden førte til at slektningane henta inn Malthe-Sørenssen som utgreiar i 2012. I ein e-post til familien til det avdøde ekteparet Urdahl hevda Malthe-Sørenssen at han hadde dokumentasjon som kunne motbevise at Synnøve Urdahls testamente var gyldig.

Dokumentasjonen var, etter det som er sagt, hos ei kjelde i Dubai, som hadde ein pc han hevda Høiness hadde eigd. Femtiéinåringen overfor Dagbladet at Malthe-Sørenssen bad han om å spele denne falske kjelda, og at han ringde advokaten til slektningane, Freda A. Gade, for å opplyse om dokumenta.

I ein e-post som er send via advokat Jonny Sveen til VG, avviser Malthe-Sørenssen at han bad femtiéinåringen om å kontakte Gade. Han vedgår likevel at han diskuterte saka med femtiéinåringen. (©NPK)

Annonse