Møre

Messis vurderte Barcelona-exit etter skattetrøbbel

Lionel Messi innrømmer at han vurderte å forlate Barcelona då han vart skulda for skattesvindel i 2013. No ønsker han å avslutte karrieren i storklubben.

- På den tida tenkte eg på å dra, ikkje fordi eg ønskte å forlate Barcelona, men fordi eg ønskte å forlate Spania. Eg følte meg urettferdig behandla og hadde ikkje lyst til å vere her meir, seier Messi til den katalanske radiostasjonen RAC1, ifølgje AFP.

Messis noverande kontrakt med Barcelona går ut i 2021, men 32-åringen trur at det ikkje kjem til å bli nokon problem med å forlenge avtalen.

- I dag er det klart at formålet mitt er å avslutte her. Med tanke på korleis eg har det i klubben, korleis eg føler meg og kor etablert familien og barna er i denne byen, har eg ikkje lyst til å avbryte det. Sjølvsagt kan alt skje, men planen min er å bli her, seier Messi.

Superstjerna vart saman med faren sin, Jorge Horacio Messi, skulda for skattesvindel i 2013 og seinare dømt i 2017. Messi fekk først ein vilkårsdom på 21 månader, som seinare vart omgjort til ei bot på om lag 2,4 millionar kroner (252.000 euro).

- Aldri hatt problem med Griezmann

Det har gått rykte om at Messi og spisskollegaen Antoine Griezmann ikkje går overeins, men Messi avkreftar dette og seier at han lenge har ønskt franskmannen til klubben. Barcelona prøvde å signere Griezmann før fjorårssesongen, men fekk først napp i sommar.

- Det første året vi hadde lyst til å signere Griezmann, sa eg at han var ein av verdas beste, og dei beste er alltid velkommen. Eg har aldri hatt nokon problem med at han kom, så det er løgn, svarer Messi på rykta om rift mellom dei to stjernene.

Støttar trenaren

Messi gav òg støtta si til trenar Ernesto Valverde, som har fått eit aukande press mot seg etter ein vanskeleg start på sesongen og kollapsen mot Liverpool i Champions League i vår.

- Klubben valde å la Valverde halde fram, og for meg var det ei glede. Det er bra for stabiliteten, og han er ein trenar vi støttar og elskar, er Messis støtteerklæring til den hardt pressa Barcelona-trenaren.

I kampen mot Sevilla førre helg skåra Messi det første målet sitt for sesongen etter skadeproblema i sommar. Det var det første målet hans på 134 dagar, og no byrjar superstjerna å føle seg betre.

- Eg føler meg betre. Beina mine gjorde vondt mot Sevilla, men det er sånt som skjer når ein kjem tilbake. Eg nærmar meg, seier Messi, som endeleg byrjar å bli skadefri.

(©NPK)

Messi i aksjon sist mot Sevilla. Der fekk han sitt første mål denne sesongen og no er han skadefri og har planar om å spele lenge for Barcelona. Foto: Joan Monfort / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...