Noreg knust av Italia i curling-VM

Noreg berga ekstraomgang i kampen på onsdag mot USA i curling-VM, medan den andre kampen enda med stortap for Italia.

Italienarane var overlegne og sikra seg sigeren 10–3 over skip Steffen Walstad og laget hans. Tapet var Noregs tredje i VM, medan laget har vunne sju kampar.

Det var Italia som fekk det første poenget i kampen, og laga følgde kvarandre fram til femte omgang. Då var stillinga 3–2 til Italia, men i den femte omgangen tok skip Joel Retornaz og resten av det italienske laga heile fem poeng.

Det vart dermed nærast ei umogleg oppgåve for Noreg å hente seg inn i kampen igjen. I den sjette omgangen fekk Walstads eitt poeng, men då Italia tok poeng i dei to neste omgangane, kasta Noreg inn handkleet i den niande omgangen og erkjende stortapet.

Tett kamp mot USA

Noreg har opna turneringa forrykande, men det vart jamt og tøft mot sterke USA. Amerikanarane vann 6–5 etter ekstraomgangen.

Laga følgde kvarandre tett gjennom heile kampen onsdag. USA opparbeidde seg ei topoengsleiing etter tre omgangar, og dei utlikna Noreg på direkten. Sidan skilde det aldri meir enn eitt poeng mellom laga før det heile skulle avgjerast.

I niande omgang, på stillinga 4-5, valde Noreg å «nulle» for å få fordelen av siste stein i tiande omgang.

Ekstraomgang

Det heldt til 1-0-siger i siste omgang, og dermed vart det forlenging sidan det stod 5–5 etter dei ordinære omgangane.

I ekstraomgangen hadde amerikanarane fordel av siste stein, og Noreg klarte ikkje å skaffe seg eit solid nok forsprang i omgangen. Dermed kunne USA-skip John Shuster setje beste stein på tampen og sikre sigeren med eitt poeng.

Forutan Walstad speler Torger Nergård, Markus Høiberg og Magnus Vågberg for det norske laget som kjempar om semifinaleplass og OL-billett.

Jamn meisterskap

Det er svært jamt i teten etter at dei fleste av laga har gjennomført ni kampar. Sverige, som har spelt ti, toppar statistikken i grunnspelet med åtte sigrar og to tap. Deretter følgjer Noreg, Canada, RCF (Russlands curlingforbund) og Skottland med sju sigrar og to tap.

I VM går dei to beste laga frå grunnserien direkte til semifinale, medan dei fire neste på tabellen speler utslagskampar om semifinaleplass. Noreg har fire kampar igjen i grunnspelet.

Dei seks beste laga i VM er direktekvalifisert til neste års OL.

(©NPK)

Noregs curlingherrar tapte knipent mot USA i curling-VM onsdag, men måtte sjå seg knust av Italia i den andre kampen. Foto: Jeff McIntosh / The Canadian Press via AP / NTB

Italias skip Joel Retornaz set ein stein i kampen mot Noreg onsdag. Den enda med siger 10–3 til italienarane og det tredje tapet for nordmennene i VM. Foto: Jeff McIntosh / The Canadian Press via AP / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...