Møre

Møre

– Bruk heller pengane på nytt symjeanlegg

Symjehallen i Volda sentrum er stengt, og ordførar Jørgen Amdam meiner det vil verte for kostbart å opne den att. - Bruk heller pengane på nytt symjeanlegg. Foto: Erling Olav Storegjerde

Ordførar Jørgen Amdam (Ap) rår sterkt ifrå å nytte store summar på å utbetre og drive symjehallen. – Då er det betre å bruke pengane til nytt symjeanlegg.

Møre
Møre

Publisert:

På spørsmål om Ivar Otto Kristiansen sin uttale om symjehallen, så seier ordførar Jørgen Amdam at kommuneleiinga har vore i dialog med både Statsbygg og med leiinga ved Høgskulen i Volda, og at dei kjem til å halde fram denne dialogen.

– Men Statsbygg har vore ganske absolutte. Dei er klåre på at dette ikkje er deira oppgåve. Eit initiativ må kome frå Høgskulen, og dei har ikkje uttrykt behov for at ein skal sjå nærare på symjehallen.

Ordførar i Volda kommune, Jørgen Amdam (Ap). Foto: Arkivfoto

- Så vidt eg veit, ser dei på moglegheita for si symje- og livbergingsopplæring i andre symjeanlegg, seier Amdam, og held fram:

– Statsbygg har også avvist moglegheita for at kommunen kan få leige symjehallen fram til riving, men har opna for at vi kan få oveta hallen. Då får kommunen ansvar for utbetringar og driftskostnadar, samt rivingskostnadar.

- Men sjølv med utbetringar er det ingen garanti for drift over tid. Legg ein saman investeringskostnadar til utbetringar, driftskostnadar, samt riving og kostnad med å setje opp ein endevegg, så kan det koste rundt 20 millionar kroner.

- Det vil eg sterkt rå frå, seier ordførar Jørgen Amdam.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...