Møre

Møre

Samferdselsminister Jon Georg Dale

- Framleis avisomdeling tysdag, torsdag og laurdag

Frå neste sommar skal Posten berre gå med post to til tre dagar i veka. Samtidig skal staten kjøpe distribusjonstenester av andre leverandørar, slik at folk skal få avisene sine minst tre dagar i veka.

Møre
Møre

Publisert:

Dermed har Landslaget for lokalaviser (LLA) fått eit nytt gjennomslag hos regjeringa for at lokalavisene er viktige for innbyggjarane og lokalt demokrati, melder LLA i ei pressemelding.

Dei fleste vil kunne tilpasse seg

– Når Posten dessverre skal gå sjeldnare med post, synest vi at regjeringas kompensasjonsordning er bra for innbyggjarane og lokalavisene. At folk i heile Noreg, uavhengig kor grisgrendt dei bur, skal få avisa tre dagar i veka, er bra for alle. Dei fleste av våre medlemsaviser vil kunne tilpasse seg den nye kvardagen. Samtidig er det viktig å understreke at det er aviser som får betydelege utfordringar, seier generalsekretær Rune Hetland i Landslaget for lokalaviser (LLA).

Dale endra postlova

For knappe to veker sidan la kulturminister Trine Skei Grande fram ei ny mediestøttemelding der regjeringa la klare føringar for at lokalavisene må prioriteres. Når samferdsleminister Jon Georg Dale la fram forslag til endringar i postloven onsdag, er LLA glade for at det er ei samanheng mellom mediepolitikken og posttilbodet.

Lokalavisa kjem framleis fram i distrikta

– At folk også i distrikta framleis skal få lokalavisa si på papir, er viktig både for innbyggjarane, avisene og lokaldemokratiet. Avisene er framleis avhengig av papiravisa for å finansiere journalistikken. Vi i LLA meiner det er for tidleg i digitaliseringsprosessen å redusere Postens omdelingsfrekvens. Det handlar om lik infrastruktur uavhengig av kvar i landet du bur, seier Rune Hetland i LLA.

Avisombering tysdag, torsdag og laurdag

Det er frå 1. juli 2020 at Posten berre skal gå med post i gjennomsnitt 2,5 dagar i veka; måndagar, onsdagar og fredagar den eine veka, og tirsdager og torsdagar den andre veka. Frå same tid skal staten kjøpe avisombering av distribusjonsselskaper tre dagar i veka; tirsdager, torsdagar og lørdager. Dette kjem i tillegg til avisdistribusjonen som avisenes egne selskap alt gjør i dag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...