Møre

Møre

Krev gode kommunikasjonstilbod i heile fylket

Ferjekaia på Lauvstad. Foto: Arkivfoto

Volda-ordføraren ber Samferdsleutvalet i Møre og Romsdal ta opp att saka om ferjetakstar.

Møre
Møre

Publisert:

Samferdsleutvalet vedtok 13. desember i fjor å godkjenne ei takstauke med to soner på alle bruttosamband i fylket. Dette råkar mellom anna bruttosambandet Volda-Lauvstad, ei heilt nødvendig pendlarferje i Volda kommune.

Gir utfordringar

– Etter opplysningar vil den nye taksten auke med 17 prosent per køyretøy inntil seks meter i ordinærpris, inkludert den generelle prisauken på tre prosent. Volda kommune er omgitt av grender, der Lauvstad er ein viktig ressurs for utvikling av næring og busetting i Volda. Med denne auka i taksten opplev vi det som ei ekstra utfordring å leggje til rette for auka nyetableringar og ei vidare utvikling i denne delen av kommunen, sidan eit heilt nødvendig samband blir i denne prisklassa for innbyggjarar og næringsdrivande, skriv Volda-ordførar Jørgen Amdam i eit brev til Samferdsleutvalet. Han peikar vidare på at dette også vert ei utfordring for alle naudsynte besøkstenester som er lokalisert i Volda, som til dømes sjukehuset.

Ber om aktiv dialog

– Med denne takstendringa vil tilreisande frå denne sida av fjorden, med innbyggjarar i Vanylven kommune inkludert, oppleve ein unødvendig konsekvens av å busette seg i distriktet i fylket. I eit fylke som alt i dag har utfordringar med fråflytting i distrikta, vil slike endringar råke den positive trenden vi i Volda opplev kring busetting på Lauvstad, forklarer Amdam, og ber Samferdselsutvalet og Møre og Romsdal Fylkeskommune vere bevisst på ansvaret dei har for å sikre eit godt kollektiv- og kommunikasjonstilbod i heile fylket. Ordføraren ber deretter om at saka vert drøfta på nytt, og at kommunane som vert råka av slike endringar blir høyrt gjennom ein aktiv dialog med Møre og Romsdal Fylkeskommune og Samferdsleutvalet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...