Møre

Møre

Volda kommune:

Krev sju millionar i erstatning

Det vart gjennomført mange gode tiltak til dømes på Volda Samfunnshus under EPC-prosjektet, men sidan NEE gjekk konkurs vert det no opp til Volda kommune å sluttføre arbeida. Foto: Arkivfoto

Volda kommune har meldt inn eit krav på 7.150.682 kroner til konkursbuet til Norsk Enøk og Energi AS (NEE).

Møre
Møre

Publisert:

NEE hadde ei kontrakt med Volda kommune om rehabilitering av fleire av kommunen sine bygningar for energisparing. Kontrakten var ikkje ferdigstilt då det vart opna konkurs i selskapet. Buet valde å ikkje tre inn i avtalen, og den vart deretter heva frå kommunen sin side.

Tredelt krav

Kommunen sitt krav til buet er tredelt: kring 5,6 millionar er knytt til allereie for mykje utbetalt basert på framdrift og avvik, om lag 1,2 millionar er knytt til estimerte meirkostnader/erstatningskrav og 300.000 kroner er meint å dekkje estimerte auka administrative kostnader som følgje av konkursen i selskapet.

– Sjølv om heile kontraktssummen ikkje er fakturert og betalt, viser registreringsforretninga at det allereie er betalt betydeleg overpris for leveransen så langt. Volda kommune krev på den bakgrunn tilbakebetalt det som er anslege for mykje utbetalt til prosjektet, skriv kommunen sin advokat, Hans-Jørgen Arvesen, i eit brev til konkursbuet.

Endeleg kostnad kan bli høgare

Etter avtalen kan kommunen også krevje sine meirkostnader til ferdigstilling dekt fullt ut. Advokaten peikar her på at det er sannsynleg at den endelege kostnaden vil bli høgare enn det som er estimert å stå att på kontrakten.

– Erfaringsmessig vil ferdigstilling ved andre entreprenørar innebere ei vesentleg kostnadsauke samanlikna med prisane i kontrakten. I tillegg vil kommunen ha betydelege øvrige meirkostnader, til dømes ved auka administrasjon som er naudsynt på grunn av konkursen og heving av kontrakten, forklarer advokaten, og viser til at innsendt oversikt ikkje er endeleg, og at ytterlegare erstatningskrav kan kome etter kvart som kommunen får betre oversikt over situasjonen.

Kommunen ferdigstiller

– Som nemnt vil kommunen sette i gang ferdigstilling av kontraktsarbeidet. Det er ikkje endeleg fastlagt ei prosedyre eller endeleg skildring av gjennomføringa. Det er/vil bli vurdert om det er hensiktsmessig å gjennomføre alle arbeida slik det er fastlagt i kontrakten. Kanskje vil kommunen kunne velje ein høgare standard eller andre løysingar enn det kontrakten fastlegg. Det kan difor vise seg utfordrande å ferde ut ein endeleg kostnadsspesifikasjon med dokumentasjon. Kommunen er difor innstilt på å kome fram til ei omforeint fordringsmelding basert på det kommunen no er kjent med som ein endeleg sum som kan fremjast i buet. Vi håper også buet kan vere interessert i ein slik avklarande gjennomgang, og ber om tilbakemelding, avsluttar advokat Arvesen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...