Møre

Møre

Kultursal-nei i formannskapet

Volda kommune har ikkje råd til å byggje kultursal og kino saman med Høgskulen i Volda. Foto: Arkivfoto

Over ti millionar kroner i årleg leige, og innreiing til 20 millionar vert for dyrt for Volda kommune.

Møre
Møre

Publisert:

Med alle tal på bordet, var det tysdag på tide for formannskapet å ta stilling til om kommunen skulle gå for kino og kultursal i det nye mediehuset ved høgskulen. Både tilrådinga frå administrasjonen og politikarane var negative.

Umogleg pris

– Kalkylar frå Statsbygg tilseier over ti millionar kroner i årlege leigeutgifter, og i tillegg vil vi måtte koste innreiing til kring 20 millionar kroner. Dette er noko kommunen umogleg kan gå vidare med, sa ordførar Jørgen Amdam innleiingsvis i debatten. Han peika deretter på at å byggje noko i eigen regi vil gi eit heilt anna kostnadsnivå.

– Ein moderne kino er det mest presserande behovet akkurat no. I Herøy går kinoen med overskot på ein million i året. Med den marknaden vi har her, burde satsing på kino vere ein liten risiko å ta. Men vi må kome tilbake til det etter kvart, heldt Amdam fram. Han kunne vidare opplyse at det vil bli utarbeidd ei behovsanalyse, som mellom anna samanliknar Volda med Eid og Ulsteinvik. Denne vil kome på kommunestyret sitt bord seinare i månaden.

Trudde på god match

– Alle trudde dette ville bli ein god match. Det var gode intensjonar frå alle partar. Men så gjekk det ikkje slik vi tenkte, sa rådmann Rune Sjurgard, som i si tilråding rådde politikarane til å trekkje kultursal og kino ut av planane for bygging av nytt mediehus på høgskuleområdet.

– Eg seier meg samd med konklusjonen til rådmannen. Det er synd vi allereie har brukt mykje ressursar på denne saka, men slik er det no, sa Margrete Bjerkvik (KrF). Ho etterlyste vidare ei analyse som er gjort av Samfunnshuset tidlegare, og spurte om den kunne leggjast fram for kommunestyret.

– Ja, den finst, sa rådmannen, som likevel frårådde politikarane å blande dette inn i denne saka på noverande tidspunkt.

Vil jobbe vidare

– Det er synd det gjekk som det gjekk, for vi var alle optimistiske, sa Dan Bjørneset (H).

Roald Espset (FrP) syntest derimot ikkje det var overraskande at ein no kjem til den konklusjonen ein gjer.

– Eg er ikkje så overraska over at saka får den utgangen som den ser ut til å få. Det låg i korta med litt finrekning, forklarte han.

– Eg levde lenge og godt i trua på at vi hadde ein god match med Statsbygg. I Sogndal har dei til dømes fått det til, medan vi skjenar ut i siste sving. Det er veldig dumt at det vert slik, men vi får gå vidare å sjå på andre alternativ, sa Odd Harald Sundal (Sp). Han presiserte vidare at det er gjort mykje godt arbeid til no, som ein må ta vare på og bringe vidare.

Det vart deretter samrøystes vedteke å trekkje kino og kultursal ut av planane til Statsbygg. Samstundes vart det slått fast at kommunen vil kome attende til prioritering av kino og kultursal i økonomiplanen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...