Møre

Møre

Kommunevåpenet til Nye Volda:

«Kuppforsøk» på overtid?

Foto: Arkivfoto

Under førre møte i heraldikknemnda for Nye Volda kom det forslag om å gjere om på vinnarforslaget til nytt kommunevåpen.

Møre
Møre

Publisert:

I november i fjor presenterte heraldikknemnda for Nye Volda kommune vinnarforslaget i teiknekonkurransen om nytt kommunevåpen. Vinnarforslaget var ein kombinasjon av Volda sin pennesplitt og Hornindal sine ljåar.

Heraldikknemnda var den gongen samrøystes i si tilråding om at dette skulle vere Nye Volda sitt kommunevåpen.

Men i førre møte i nemnda vart det gjort eit «kuppforsøk» på overtid.

– Ikkje så attkjennande for Hornindal

Etter oppmoding frå leiar i heraldikknemnda, Jon Tvinnereim, har representant Odd A. Folkestad fått laga vektoriserte teikningar av vinnarforslaget, med forslag til justeringar frå heraldikkekspert Arvid Sveen.

Men då nemnda skulle vurdere kva av dei to justeringsforslaga frå Sveen ein skulle nytte, peika representantane Siv Kristensen og Rolf Taraldset på at ljåane i vinnarforslaget ikkje er så attkjennande for Hornindal når dei står loddrett.

Taraldset kom då med eit utkast til kommunevåpen der dei loddrette ljåane vart reduserte i storleik og flytta noko ned i høve pennesplitten. I tillegg inneheld utkastet ein ekstra ljå som vart plassert vassrett over, slik som i eksisterande kommunevåpen for Hornindal.

For omfattande «justeringar»

Det vart peika på at dei forandringane Taraldset hadde gjort på vinnarforslaget, var så omfattande at dei ikkje kunne reknast som ei «justering», men som ein ny figur.

Ein meinte det ikkje er høve til å kome med nye forslag etter at heraldikknemnda allereie har levert si tilråding til Fellesnemnda for Nye Volda. Det vart gjort i møte 16. november i fjor.

Utfallet av diskusjonen vart at to medlemmar av nemnda røyste blankt då nemnda gjekk for å nytte justeringsforslag A frå Arvid Sveen. Det andre justeringsforslaget frå Sveen fekk ingen røyster.

Medlemmane Siv Kristensen og Rolf Taraldset bad om følgjande protokolltilførsel: «Det er ynskjeleg at ljåmotivet vert gjort meir attkjennande for Hornindal. Same motivet men med ein ekstra ljå over.»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...