Møre

Møre

Trivsel i sentrum:

Ønskjer velkomne til Voldamarknaden

Anne Grethe Schjelderup, Idar Knutsen, leiar i Volda Næringsforum Mette Ryste, Nina Ulvøy, Stine-Brith Sunde og Odd Kåre Fløtre. Leiar i Trivsel i sentrum, Ellen Hesselberg, og Jon Heltne i marknadsgruppa til Volda Næringsforum, var ikkje til stades.

Den frivillige gruppa Trivsel i sentrum vil følgje opp suksessen med peparkakelandsbyen på Spinneriet, og ikkje minst Øyralangs, med å arrangere marknadsdag i Volda.

Møre
Møre

Publisert:

– Vi opplever eit stort engasjement blant voldingane for å skape meir liv og røre i sentrum, så no håpar vi dei vil vere med på Voldamarknaden 25. mai, seier nestleiar i den frivillige interessegruppa Trivsel i sentrum, Idar Knutsen.
– Vi kallar det ein marknadsdag fordi vi ønskjer at private, både unge og gamle, kan vere med og bidra til aktivitet i sentrum. Når ein har vårreingjeringa og ryddar heime i kjellaren, på loftet og i garasje og uthus, så finn ein som oftast ting ein ikkje lengre har bruk for. Men det kan vere at andre har bruk for dei, seier Knutsen.
– Men vi opnar for mykje anna også. Ta med husflid, knivsløyd, lokalmat og bak kaker og vaflar. Ta dei med til marknaden og leig ein salsplass. Vi reknar med at vi får stor variasjon i tilboda, smiler Knutsen.

Liv og røre i sentrum
Ideen til marknadsdagen tok Nina Ulvøy med seg frå gamlebyen i Fredrikstad.
– Der kunne ein leige eit salsbord av ei foreining og selje ting som ein til dømes hadde rydda heime. Og det var alltid noko nytt og spanande å finne, fortel ho.
Denne tanken likte Trivsel i sentrum, og har bygd på den. Dei har utfordra det lokale næringslivet til å ta del i Voldamarknaden, og leiar i Volda Næringsforum, Mette Ryste, seier at dei tek utfordringa.
– Så langt vi veit, har det ikkje vore arrangert noko liknande i Volda sentrum før, og Næringsforumet er med. Vi har oppmoda butikkar i Volda om å vere med på ei moglegheit til å kome ut og vere synleg. Det er viktig å få til eit så breitt utval som mogleg, for det er mangfaldet og tilbodet som skal skape aktivitet denne dagen. Mange etterlyser meir liv og røre i sentrum, så no må dei kome og vere med når noko skjer, oppmodar Ryste.
– Både næringslivet i Volda og kommunen har stilt opp for dei arrangementa vi allereie har gjennomført, og det har inspirert oss til å følgje opp denne støtta og prøve nye ting i sentrum. Vi får stadig innspel frå publikum, og engasjementet for Volda er stort, seier Knutsen.

– Meld deg på!
Før påske vert det lagt ut eit skjema til marknadsdagen på Trivsel i sentrum si Facebook-side, der ein kan melde seg på, gi melding om kor stor plass ein treng og eventuelle behov for utstyr til salsstaden, som telt, straum, bord og anna.
– Du kan gjerne bruke bagasjerommet på bilen din som utsalsstad, legg Knutsen til.
Han seier det er vanskeleg å berekne kor stor plass ein treng før er ser interessa for påmelding, men seier det er moglegheit for å utvide marknadsområdet etter behov.
– Marknaden er lagt til gamle haldeplassen, men vi kan nytte området ned Halkjelsgata og på Sivert Aarflot-plassen ved behov. Og dersom det vert underhaldning, så kan scena i Uppheimsparken vere aktuell, seier Knutsen, og håpar at mange kjem og vert med 25. mai.
– Vi vil ha eit levande og triveleg sentrum som er ope for alle og som vi vil trivest i. Kanskje vil vi med vårt initiativ få fleire butikkar til å etablere seg her, og også gi dei eksisterande betre levevilkår i framtida.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...