Møre

Møre

Ørsting omkom i snøskred

Politiet stadfestar at det var ein mann som er folkeregistrert i Ørsta, som omkom i snøskredet ved Brunstadhornet i Sykkylven laurdag.

Møre
Møre

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2019 kl 17:30

raset gjekk frå området ved toppen og nedover mot Langsætra. Mannen i 50 åra var på skitur saman med ein person, då han vart tatt av snøskredet. Etter det Møre har fått opplyst hos politiet sin operasjonssentral i Ålesund, var mannen i området ved toppen av Brunstadhornet då han vart tatt av skredet.

Det var turkameraten som fann mannen. Politiet fekk melding om rasulukka kl. 16.18 laurdag.

Vart henta i helikopter

Turkammeraten fann mannen omkomen i raset. Eit redningshelikopter frå Florø prøvde å ta seg inn i området, men måtte gi opp på grunn av ver og føreforhold. Turkameraten måtte gå eit stykke nedover frå ulukkespunktet, for at helikopteret skulle greie å plukke personen opp.

Søndag: Den omkomne ligg i raset

På grunn av verforholda greidde ikkje helikopteret å hente ut den omkomne. Skredgruppe, ekvipasjar med lavinehundar og redningshundar vart utkalla til Langsætra, men det vart gjort ei vurdering på at det ikkje var forsvarleg å sende inn desse for å hente ut den omkomne mannen.

Det vart gjort nytt forsøk søndag, men heller ikkje då greidde redningshelikopteret å hente ut mannen.

Nytt forsøk måndag

- Det vil bli gjort nye forsøk på å hente ut den omkomne måndag. Det er bestemt at ein skal gjere ei vurdering kl. 12 om korleis dette skal gjerast. Pri ein er å bruke helikopter, men då må verforholda bli betre, seier John Bratland ved politiet sin operasjonssentral til Møre.

Brunstadhornet

Brunstadhornet er eit fjell i Sykkylven kommune i Møre og Romsdal. Det har ei høgde på 1 524 meter over havet.

Toppen kan lettast nåast ved å gå inn Vellesæterdalen, opp Gullmorbrekka og deretter i steinterreng rett opp fjellsida til toppen. Fjelltoppen har namn etter næraste busetning, matrikkelgarden Brunstad i Velledalen. (Kjelde: Wikipedia)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...