Møre

Møre

Folkemøte i Volda gav:

- Positiv respons på skisser til nytt kulturhus

Det var fullt hus på det opne møte om nytt kulturhus i Volda. Foto: Ingvild Runde

22.mars bestemte kommunestyret at ei byggenemnd skulle utarbeide romprogram og skisseprosjekt for eit nytt kulturhus knytt til Volda Samfunnshus. Onsdag vart teikninga presenterte for bygdefolket.

Møre
Møre

Publisert:

Det var fullt hus under folkemøtet på Samfunnshuset.

Leiar for byggenemnda Jan Henning Egset heldt ei innleiing.

- Målet for arbeidet vårt var at huset skal nyttast heile veka, store delar av døgnet. Stimulere til kommunal, privat og frivillig aktivitet, og skape møteplassar.

Med på møtet var sivilarkitekt Torkjel Lavoll frå firmaet Norplan. Han fortalde om fordelane ved at ein tek vare på deler av det gamle bygget.

Ariktekt Torkjel Lavoll og leiar for byggenemnda for nytt kulturhus i Volda, Jan Henning Egset. Foto: Ingvild Runde

Forsamlinga fekk vite kva rom som huset skal innehalde. Øvst blir det ein konsertsal, som blir delvis senka ned.

- Biblioteket blir det først ein vil møte. I resepsjonen kan ein både låne bøker og kjøpe billettar, foreslo han.

I den noverande kinosalen blir det ungdomsklubb og eit møterom/religiøst nøytralt seremonirom.

- Nokre av parkeringsplassane går bort nedover, men vi kan få andre ved Ebeneser. Men Volda kommune sjølv må tenkje på parkeringsplassar.

Han kom med nokre forslag om parkeringshus både ved Legesenteret og Uppheim.

Sivilarkitekt frå firma Norplan, Torkjel Lavoll, fortalde om planane for nytt kulturhus i Volda. I bakgrunnen ser vi møteleiar Oddbjørn Nes. Foto: Ingvild Runde

Etter dette var det ei spørsmålsrunde. Tema som vart diskutert var mellom anna pris, kafé og utsikt.

Fleire lurte på dette med parkering. Nokre støtta Kolbein Halskjelsvik sitt forslag om å ha konsertsalen på den noverande parkeringsplassen.

Mange var fornøgde med Norplan si skisse og håpte at dei no ville oppleve dette, før dei vart for gamle.

Peter Bjørdal var glad for planane om ungdomsklubb i det nye Kulturhuset, og at klubben sine lokale blir i sentrum. Foto: Ingvild Runde

Det vart ein liten diskusjon om ungdomsklubben heller skulle vere ved stadion for å halde ungdomane borte frå sentrum. Peter Bjørdal tok då ordet og sa at ungdommane også vil bruke sentrum.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...