Møre

Møre

Volda-Hornindal:

Sjurgard blir rådmann i ny kommune

* Ordførarane i Volda og Hornindal ønskjer at Rune Sjurgard vert rådmann i den nye kommunen. Ann Kristin Langeland vert assisterande rådmann. Foto: Erling Olav Storegjerde

Ordførarane i Volda og Hornindal kjem med tilråding om at Rune Sjurgard vert prosjektleiar for samanslåinga av kommunane, og vert rådmann i den nye kommunen.

Møre
Møre

Publisert:

Ordførar i Volda, Jørgen Amdam (Ap) og Hornindal-ordførar Stig Olav Lødemel (H), kjem med tilrådinga til den mellombelse fellesnemnda for Volda-Hornindal.

Rådmann i Hornindal kommune, Ann Kristin Langeland har gitt beskjed til ordførarane at ho ikkje ønskjer å vere prosjektleiar eller rådmann i den nye kommunen.

Ordførarane tilrår i staden at ho vert assisterande rådmann i Volda-Hornindal.

Skal byggje opp den nye organisasjonen

- Av erfaringar frå kommunereforma i Danmark og frå samanslåingsprosessar her i landet, peikar det seg ut at det er viktig at den som skal vere rådmann i den nye kommunen også er den som er prosjektleiar, meiner dei to ordførarane, og viser til at det er ei viktig leiaroppgåve å byggje opp organisasjonen og rekruttere i nøkkelstillingar i den nye kommunen.

– Det er viktig å ha samanheng mellom etablering og iverksetting, slik at det vert stabilitet og ikkje behov for å gjere ytterlegare endringar før den nye kommunen har kome i drift. Denne samanhengen er praktisk og prinsipielt viktig, og vi vil derfor rå til at dette vert vektlagt og godkjent av kommunestyra, skriv Amdam og Lødemel i si tilråding til den mellombelse fellesnemnda for Volda-Hornindal.

Fellesnemnda avgjer

Dei to ordførarane presiserer at denne saka er lagt fram frå dei som eit forslag til organisering, og at dei formelle avgjerdene for å få det praktiske på plass og til dømes inngåing av avtalar, bør gjerast av den ordinære fellesnemnda. Inntil vidare vert arbeidet leia av dei to rådmennene i samarbeid.

– Med bakgrunn i at det ikkje er konkurranse mellom dei to eksisterande rådmennene, er det ynskeleg at prosjektleiarfunksjonen vert lagt som ein tilleggsfunksjon til rådmannen Volda kommune, skriv ordførarane.

Inntil vidare vert arbeidet leia av dei to rådmennene i samarbeid.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...