Møre

Møre

Tilbodssynfaring for miljøgate i sentrum

25 interesserte selskap var med på tilbodssynfaringa i Volda sentrum. Foto: Erling Olav Storegjerde

Volda kommune har nyleg gjennomført ei synfaring for selskapa som er interesserte i å kome med tilbod på miljøgateprosjektet i sentrum.

Møre
Møre

Publisert:

Som del av sentrumsutviklingsprosjektet ”Mellom Bygningane i Volda”, har Volda kommune invitert til open konkurranse for tilbod på komplett detaljprosjektering av miljøgate/tettstadsutforming i eit avgrensa område av Volda sentrum. Som del av anskaffinga skal det også prosjekterast gangbru og turveg i nedre del av Øyraelva mot Volda sentrum. Prosjektansvarleg, Torger Stensø, opplyser at det var med 25 interesserte aktørar under synfaringa, og dei som vil kome med tilbod til kommunen har no frist fram til 15. september for levering.

Samarbeid med Statens vegvesen

Statens vegvesen har allereie sett i gong reguleringsarbeid aust for planområdet i Hamnekvartalet (E39 Volda hamn – Elvegata), og denne reguleringsplanen overlappar eit mindre areal innanfor detaljprosjektet i Hamnekvartalet. Dette gjeld eit område i krysset Snippa – Hamnegata. Den same reguleringsplanen omfattar også tiltak i området der turvegen er tenkt knytt til brua ved dagens E39.

Grensesnittet mellom det pågåande reguleringsplanarbeidet til Statens vegvesen og detaljprosjektet i Hamnekvartalet, samt ved turvegtilkomsten ved E39, vil måtte avklarast undervegs i prosjekteringsprosessen i samarbeid med Statens vegvesen.

Gir fridom til prosjekterande

Undervegs i synfaringa kom det spørsmål om det er aktuelt at materialar, fargar og utforming som er nytta i sentrum i dag skal vidareførast i prosjektet. Kommunen vil her gje prosjekterande fridom til å foreslå løysingar som ut ifrå ei heilskapsvurdering vil fungere i området.

Det kom også innspel på at det kunne bli utfordrande å prosjektere ei bru med tredekke, dimensjonert for tre tonn last langs bygget som fører frå krysset Holmen/Prestegata og opp mot Presteholmen og Elvadalen, noko kommunen igjen let vere opp til prosjekterande å foreslå løysingar for.

Kommunen set derimot krav om at det må prosjekterast inn landstrømanlegg, samt vassuttak langs kaia til bruk for fritidsbåtar og fiskebåtar.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...