Møre

Møre

Underskriftsaksjon for sjukehuskjøkkena

Kari Ristesund og Bjarne Kvalsvik frå Uavhengig valliste Sunnmøre har starta ein underskriftsaksjon for å behalde kjøkkena ved sjukehusa i Volda og Ålesund. Foto: Endre Vorren/Vestlandsnytt

Kari Ristesund og Bjarne Kvalsvik i Uavhengig valliste Sunnmøre har sett i gang ein underskriftsaksjon for å behalde kjøkkena ved sjukehusa i Volda og Ålesund.

Møre
Møre

Publisert:

Sunnmørsposten har omtala ein konsulentrapport som kjem med forslag om å samle sjukehuskjøkkena i Volda og Ålesund ved det nye sjukehuset som skal kome på Hjelseth utanfor Molde.

Ristesund og Kvalsvik reagerer på forslaget, og allereie fredag la dei ut underskriftslister i Sande og Herøy.

– Vi er uroa over dette forslaget, som vi meiner er i strid med folkeviljen, seier Bjarne Kvalsvik.

Håpar på lister over heile Sunnmøre

Dei to har planar om å leggje underskriftslistene ut i så mange kommunar som mogleg, men Kvalsvik vedgår at Uavhengig valliste Sunnmøre er ein liten organisasjon som kan få problem med å rekke ut overalt.

– Dette er ei sak som opptek folk, og vi er kontakta av fleire om dette. Difor vonar vi at folk vil ta kontakt med oss for å få lister, så vi kan leggje dei ut på så mange stadar som råd, seier Kvalsvik.

I Volda vil dei leggje ut lister ved sjukehuset, men har så langt ikkje gjort avtalar om å leggje ut lister andre stadar i kommunen.

Leverer underskriftene til helseministeren

Ristesund og Kvalsvik har erfaring med liknande aksjonar, og dei samla heile 12.000 underskrifter då det vart opna for at akuttkirurgien kunne forsvinne frå Volda sjukehus.

Underskriftene tok dei med seg til hovudstaden og overrekte til helseminister Bent Høie, og dei tek gjerne turen igjen.

– Eg trur ikkje vi kjem til å levere underskriftene til styret i Helseføretaket. Dette må sjåast på i ein større samanheng. Difor kjem vi til å levere dei direkte til helseministeren, lovar Kvalsvik.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...