Møre

Møre

Viste fram det nye legesenteret

Kommunestyret samla seg her i vinterhagen med utsikt over Ørsta.

Torsdag var legesenteret i Ørsta med tilhøyrande leilegheiter ope for publikum. Det var mange superlativ å hente blant dei frammøtte.

Møre
Møre

Publisert:

Kommunestyret i Ørsta deltok på synfaring ved legesenteret før kommunestyremøtet på Rådhuset. Dei fekk grundig omvising i alle rom. Bygget var romsleg utforma med lyse veggar og store vindauge. Venterommet hadde god plass, kontora verka innbydande og det var eit velutstyrt laboratorium. Det var ingen tvil om at det nye legesenteret fall i smak blant kommunestyremedlemane.

Så gjekk turen opp i tredje etasje som rommar ei rekke einmanns- til tremannsleilegheiter. Også her var det store og lyse rom, ein romsleg gang med vindauge som synte utsikta ned mot Ørstafjorden.

Ordføraren gav skryt

Kommunestyret samla seg i vinterhagen, eit rom med store vindauge frå topp til tå. Her fortalte ordførar i Ørsta, Stein Aam, om det nye bygget. Prislappen landa på 114 millionar kroner for dei 1.100 kvadratmeterane.

- Mange skal takkast for dette nye senteret. Legar og helsepersonell har venta tolmodig over lang tid. Veidekke har vore entreprenørar, og saman med arkitekten har dei gjort ein utruleg flott jobb. Prosjektleiar Øystein Mårstøl har og gjort ein kjempejobb. Eg greier ikkje anna enn å skryte, sa ordføraren og ynskte dei ein varm applaus. Legesenteret i Vallamarka opnar for drift no i helga.

Interessert i leilegheit

Fleire av dei frammøtte var på jakt etter leilegheit, blant anna Roger Øye som kom saman med dottera Anne Britt Øye.
- Eg håpar å finne ei leilegheit her saman med kona mi. Vi ynskjer oss noko meir lettvint. Her var det fine rom og det verkar som ein kjekk plass å bu, seier Øye.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...