Møre

Møre

Kommunebarometeret 2018:

Volda best av kommunane på Søre Sunnmøre

Foto: Tonje Marie Nupen Aarflot

Kommunal Rapport har offentleggjort si årvisse rangering av kommunane i Noreg. Kommunebarometeret rangerer Volda høgst av kommunane på Søre Sunnmøre med ein 40.-plass på landsbasis.

Møre
Møre

Publisert:

Førde er rangert som den beste kommunen i Noreg i Kommunebarometeret 2018. Førde tok over «tabelltoppen» frå Dovre som fall frå ein fyrsteplass i fjor, til 26.-plass i år.

Volda er beste kommune på Søre Sunnmøre med ein 40.-plass.

Vanylven er nr. 63, Ulstein 73, Stranda 119, Ørsta 120, Herøy 133, Sande 306 og Hareid nr. 307.

Hornindal er på 52.-plass, men det er fleire gode plasseringar mellom kommunane i Nordfjord.

Eid er nr. 16 i landet, Gloppen nr. 21, Stryn 38, Vågsøy 82 og Selje har rasa frå 87.-plass i 2017 til 239.-plass i årets rangering.

Gode oppvekstkommunar

Barometeret legg mest vekt på grunnskule- og pleie- og omsorgstilbodet. Deretter følgjer barnevern, barnehage og økonomi. Desse sektorane utgjer 70 prosent av barometeret samla.

For Volda, Ørsta og Hornindal syner tala at alle tre er gode på barnehage. Volda er på 16.-plass i landet, medan Ørsta er på 52.-plass og Hornindal på 79.-plass.

For grunnskule kjem Volda på 173.-plass av dei 425 kommunane som er med i Kommunebarometeret. Ørsta kjem på ein 102.-plass, medan Hornindal er heilt oppe på ein 18.-plass.

Innan pleie- og omsorg kjem Volda på 231.-plass, Hornindal på 336.-plass og Ørsta på 364.-plass.

Volda kjem på 191.-plass på barnevern og Ørsta på 300.-plass. Det er ikkje registrert tal frå Hornindal innan barnevern.

Volda er på ein 148.-plass for økonomi, slått av Hornindal som ligg på 135.-plass. Ørsta ligg på 310.-plass for økonomi.

– Skal vere ei lettfatteleg og tilgjengeleg oversikt

Kommunebarometeret er ei samanlikning av kommunane i landet, tufta på til saman 152 nykeltal innan 12 sektorar.

Tala er i hovudsak henta frå Statistisk sentralbyrå sin KOSTRA-database.

I tillegg har Kommunal Rapport nytta offentlege statistikkar frå ein del andre kjelder, både andre tal frå SSB, Utdanningsdirektoratet, Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Norsk kulturindeks frå Telemarksforsking.

– Kommunebarometeret er ei samanlikning av landet sine kommunar, basert på til saman 152 nykeltal innan 12 ulike sektorar. Hensikta er å gje avgjerdstakarar ei lettfatteleg og tilgjengeleg oversikt over korleis kommunen driv, seier Kommunal Rapport om rangeringa.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...