Annonse

Politiet håpar å avhøyre mora til 13-åringen

(NPK-NTB-Hans Cosson-Eide): Politiet håpar å få avhøyrt den sikta mora til 13-åringen som blei funnen død nyttårsaftan, før ho blir framstilt for varetektsfengsling i Gjøvik tingrett onsdag.

– Politiet skal gjere eit nytt forsøk på å avhøyre den sikta på onsdag, og vi har deretter tenkt å framstille sikta for varetektsfengsling. Vi vil krevje fengsling i to eller fire veker, seier politiadvokat Mari Lauritzen Hasle i Innlandet politidistrikt til NTB.

– Vi meiner det er skilleg grunn til mistanke om grov omsorgssvikt og at sikta har late vere å hjelpe avdøde. På dette stadiet i etterforskinga er det fare for bevisøydelegging, seier Hasle.

Den førebelse obduksjonsrapporten seier at jenta truleg døde av avmagring, men slår ikkje fast eit tidspunkt for dødsfallet. Politiet undersøkjer derfor om ho kan ha vore død i fleire dagar før ho blei funnen.

– Det var fast tradisjon at ein gøymde nokre julegåver til nyttårsaftan. Det hadde ho alltid gjort, seier den nye forsvararen til mora, advokat Aasmund Olav Sandland, til avisa.

Han seier 13-åringen var i kontakt med besteforeldra sine før ho døydde nyttårsaftan, og at besteforeldra no vil la seg avhøyre.

– Eg har sett SMS-er på mobilane til besteforeldra. Dei hadde kontakt med 13-åringen nyttårsaftan og dagen før. Dei diskuterte middagen og løysinga på julenøttene. Ting alle familiar samtalar rundt, seier han til NRK.

– Etter kvart som avhøyr tikkar inn, kjem saka til å endre seg dramatisk, seier han til VG. (©NPK)