Møre

Møre

Presenterer Klubben-planar

Slik kan det bli sjåande ut i Klubben om nokre år, dersom Aurstad Tunnel AS får gehør for sin tilbakeføringsplan. Adm.dir. Jo Stian Tverberg er klar på at dei gjerne vil ha innspel til korleis området skal sjå ut, så denne skissa er såleis ikkje hogd i stein på noverande tidspunkt. Foto: Skisse frå Aurstad AS

Aurstad Tunnel AS har no utarbeidd ein tilbakeføringsplan for Klubben, og håper på konstruktiv dialog med Ørsta kommune og naboane til masseuttaket.

Møre
Møre

Publisert:

Adm.dir. Jo Stian Tverberg i Aurstad Tunnel AS viser til at Klubben har vore omdiskutert over tid. Han har ikkje ynskt å føre ein debatt i media, men lettar no litt på sløret og syner fram skisser som viser korleis Klubben kan bli, dersom dei får gehør for sin tilbakeføringsplan for området.

Ikkje drift sidan 2018

Tverberg fortel at grunneigar Kjell Arne Aurstad ynskjer å nytte området til bustader, og at Aurstad Tunnel AS gjerne vil vere med å leggje til rette for dette. Det er Aurstad Tunnel AS som eig dei knuste massane som ligg på eigedommen i dag, men der har ikkje vore drift i masseuttaket sidan K.A. Aurstad gjekk konkurs i desember 2018.

– Området er sikra, men ligg brakk. Verdiar bygt opp i forkant av konkursen er no borte, og for å kunne føre tilbake området er vi avhengige av vidare drift nokre år for å skape økonomisk handlingsrom, forklarer Tverberg, og estimerer at drift i kring fem år vil vere tilstrekkeleg.

Kan avhjelpe situasjonen

– Dette vil også gi kommunen tilgang til kortreiste masser. Ein slepp å frakte inn masser frå andre stader. Det er bra for miljøet og bidreg til verdiskaping lokalt, seier Tverberg. Han har òg merka seg debatten som går føre seg knytt til kvar nye masseuttak skal plasserast, og meiner nokre år med vidare drift i Klubben vil avhjelpe situasjonen medan kommunane bestemmer kvar nye masseuttak skal liggje.

Tverberg ser òg føre seg at ein kan køyre brukbar overskotsmasse frå andre prosjekt her i området til Klubben, og nytte dette til å byggje opp att terrenget når drifta går mot slutten.

– Det er alltid behov for å lagre masser ein stad, slår han fast.

– Forstår at det er ulike interesser

Tverberg seier han har forståing for at naboane kan vere usamde og ha andre interesser, men understrekar at slik Klubben ser ut i dag så gagnar det ingen.

– Vi vil gjerne i dialog med naboane knytt til driftstid og støy-, støv- og trafikkproblematikk. Vi har føreslege å etablere eit bustadområde i Klubben, men er opne for å høyre andre idear, seier Tverberg. Reguleringsplanen for Klubben 2 var på høyring i fjor, og Tverberg opplyser at fleire av innspela som kom inn då er tatt med vidare i den nye planen. Den nye planen er førebels ikkje sendt inn til Ørsta kommune, men Tverberg fortel at det vil skje om ikkje lenge.

Håper på konstruktiv prosess

– Vi har ikkje noko ynskje om å belaste nabolaget meir enn naudsynt, men det er viktig å understreke at vidare drift i nokre år er naudsynt for å realisere tilbakeføringsplanen, forklarer han, og håper på ein konstruktiv prosess framover, slik at Klubben ikkje vert liggjande som no i framtida.

Tilbakeføringsplanen legg opp til ei rekkje attraktive bustadtomter i landlege omgjevnadar nær fjorden. Kor mange bueiningar det kan verte, er førebels ikkje bestemt. Dette er noko Tverberg er villig til å diskutere.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...