Møre

Sjeldan spesialsørvis skal få handballjentene til OL

Handballforbundet leiger inn eit charterfly for å gi kvinnelandslaget maksimal hjelp i jakta på ein OL-plass og medaljar i Tokyo til sommaren.

Noreg har deltatt i alle OL-turneringane for damer, med unntak av 2004, sidan gjennombrotet i 1986.

I mars ventar ei utfordrande kvalifisering (mot vertsnasjonen Montenegro, Romania og slaktofferet Thailand) i Podgorica i Montenegro. Det er eit vrient reisemål å nå frå Noreg. Derfor vel NHF bruke store pengar for å optimalisere moglegheitene.

– Vi får ein tropp til OL-kvalifiseringa som kjem fram med eit direktefly som tar tre timar i staden for ei reise som har både ein og to stopp og som i verste fall krev 12–15–20 timar i kvar retning, seier NHF-generalsekretær Erik Langerud til NTB.

Han stadfestar at det er første gong i hans tid i jobben at eit norsk landslag får eit charterfly til disposisjon.

– Dette visste eg ikkje. Det høyrest veldig bra ut, seier Veronica Kristiansen til NTB.

Det er venta at ho er tilbake i landslagstroppen til OL-kvalikkampane.

Hjelpe

– Dette gir laget mykje betre førebuingar både her heime i forkant, men også i Podgorica. Det bidreg naturlegvis òg til at reisa blir mindre belastande enn elles. Dette gjer forhåpentlegvis at troppen er best mogleg rusta til kampane, seier Langerud.

Noreg kan få med to handballag i Tokyo-leikane. Gutane har ei overkomeleg kvalifisering mot Brasil, Sør-Korea og Chile i Trondheim i april.

– OL-kvalifiseringa har topp prioritet hos oss for begge lag. Når gutane no har kvalifiseringa i kjende omgivnader på heimebane og mot motstand som fleire vil meine er overkomeleg. er det viktig for NHF at vi gjer maksimalt òg for handballjentene som skal ut i krevjande kampar på bortebane.

Dobbel?

– OL er viktig på mange område for NHF og den sportslege leiinga vår, men ikkje minst òg for spelarane. Så det vil naturlegvis vere fantastisk om vi kan ha begge lag til stades i OL for første gong i NHF-historia.

– Dette er viktig, men som alltid i idrett veit vi at resultata kan gå begge vegar. Det er vi alltid førebudde på, men med maksimal tilrettelegging i førebuingane, så meiner vi dette er eit viktig grep, seier Langerud.

Dei to beste frå kvar pulje i OL-kvalifiseringa er sikra OL-billett.

(©NPK)

Landslagssjef Thorir Hergeirsson, Malin Aune (til venstre) og Veronica Kristiansen får ekstrasørvis i jakta på OL-plass. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...