Tips oss:
Tips
Sentralbord: 70 07 44 22 Mobil: 995 22 999
Kontakt
(NPK-NTB): Eldre som et sjokolade, reduserer risikoen for alzheimer og anna kognitiv svikt betydeleg, viser ny forsking.
npk@npk.no
Publisert: 08.08.2016 kl 08:03
Det er konklusjonen frå portugisiske forskarar som presenterer funna sine i Journal of Alzheimers Disease i sommar. At kakaoprodukt er gunstig for hjernen er kjent, men det har ikkje tidlegare vore påvist ein så klar helsefordel over lang tid.
– Det er ein betydeleg reduksjon i risikoen, seier overlege dr.med. Håvard Bentsen ved Senter for Psykofarmakologi på Diakonhjemmet Sykehus i Oslo til NTB.
Han er spesialist i psykiatri og klinisk farmakologi og forskar på korleis kosthald påverkar hjernen.
Funna til dei portugisiske forskarane fell saman med funn i Hordalandsundersøkinga, som viste at regelmessig inntak av sjokolade over tid for personar i alderen 70 til 74 år auka sannsynet for å score bra på kognitive testar. (©NPK)
Artikkelen fortsetter etter annonsen.