Møre

Støre avviser å danne regjering med MDG eller Raudt

Ap-leiar Jonas Gahr Støre seier at han ikkje har endra oppfatning og at han ikkje vil danne regjering med MDG eller Raudt etter valet neste år.

I eit intervju med Klassekampen tysdag seier Støre at det er SV og Sp som er Arbeidarpartiets klare samarbeidspartnarar i ei regjering. Han seier klart nei til å danne regjering med Miljøpartiet Dei Grøne (MDG) eller Raudt etter valet i 2021.

– Ap vil utvikle den største næringa vår, MDG vil avvikle ho. Då er det vanskeleg å sitje i regjering saman, seier Støre og siktar til oljeindustrien.

Støre legg til at Raudt er eit parti som fram til no har sagt dei ikkje ønskjer å sitje i regjering, medan MDG ikkje har villa seie kva side i politikken dei tilhøyrer. Han seier partia bør gå nokre rundar med seg sjølv før han kan gi meir presise svar på moglege samarbeid i framtida.

Jonas Gahr Støre seier likevel at han ikkje har stengt døra for KrF, sjølv om partiet tok eit klart val til høgre i fjor.

– Eg har respekt for at KrF har teke sitt val. Skulle dei komme til å revurdere det valet, vil vi sjølvsagt lytte til det, seier han.

(©NPK)

Leiar for Arbeidarpartiet, Jonas Gahr Støre, avviser både MDG og Raudt som moglege regjeringspartnarar etter valet neste år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...