Møre

Trump seier han hadde elska å stille til val mot «vesle Michael» Bloomberg

Donald Trump gjer narr av milliardæren Michael Bloomberg, som vurderer å stille i presidentvalet neste år.

Ifølgje presidenten vil han vere ein draumemotstandar.

- Eg kjenner Michael. Han er eit null. Det er ingen eg heller vil stille til val mot enn vesle Michael, sa Trump fredag.

Presidenten seier han trur eit Bloomberg-kandidatur vil gå ut over moderate Joe Biden, som leiar an i kampen om å bli Demokratanes kandidat.

- Han har ikkje magien som blir kravd for å gjere det bra, seier Trump om Bloomberg.

Den tidlegare New York-borgarmeisteren har ikkje offisielt kunngjort at han stiller til val, men han har tidlegare vurdert ein nasjonal valkamp, og det er venta at han registrerer seg innan fristen går ut i Alabama fredag. Alabama har tidleg frist for kandidatar som ønsker å melde seg på runden i delstaten i primærvalet.

Bloomberg var lenge republikanar, men har òg stilt til val som uavhengig kandidat. No er han demokrat. Han blir anslått å vere god for om lag 52 milliardar dollar. Trumps formue blir anslått til samanlikning å vere nærare 3 milliardar.

To av dei fremste kandidatane til demokratane, Bernie Sanders og Elizabeth Warren, baserer mykje av den politiske plattforma si på ei langt strammare skattlegging av USAs rikaste.

(©NPK)

Tidlegare New York-borgarmeister Michael Bloomberg har opna for å stille som kandidat i presidentvalet i 2020. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...