Møre

Møre

Klima på dagsorden i Ørsta:

Tverrpolitisk semje for fortgang i klimatiltak

Ørsta kommunestyre bed om konkrete klimatiltak i komande periode, og at det vert lagt inn i budsjettet.

I klimaplanen er det 87 tiltak, og nesten ingen er gjennomførte. No har politikarane fått nok, og dei bed om at konkrete tiltak vert baka inn i neste års budsjett.

Møre
Møre

Publisert:

– Det er veldig gledeleg at vi er så tverrpolitiske i denne saka. Status for klimaarbeidet består av ei god og ei dårleg nyheit. Den dårlege er at vi ikkje er i nærleiken av å gjere det vi sa vi skulle og som vi må gjere. Den gode nyhenda er at det aldri har vore fleire som er engasjert i klimaarbeidet. Klima på dagsorden lovar godt for dei neste fire åra og for framtida. Men, om vi skal spare pengar må vi finne tiltak som ikkje kostar, vi bør sjå over klimaplanen for kanskje er mykje utdatert, seier Marit Aklestad (SV), og oppmodar om å gje administrasjonen fullmakt til å finne tiltak som kommunen har råd til å gjennomføre over tid.

Etterlyser konkrete og handterlege tiltak

– Klimaendringane er farlege, urettferdige og allereie i gong. Vi må stå saman. Mange klimatiltak er bra for økonomien, seier Elise Stokken (Ap), og legg fram eit forslag til vedtak saman med representantar frå Ap, SV, MDG og Sp:

«Kommunestyret bed om at rådmannen innarbeider to til fem tiltak i budsjettet for 2020, som på sikt vil ha gode resultat på kommunen sitt driftsbudsjett. Kommunestyret bed også om at rådmannen ser til andre kommunar for å finne ein best mogleg modell for oppfølging av klimaarbeid i kommunen.»

– Det er 87 tiltak i klimaplanen, noko som er veldig bra. Men har vi kapasitet? Eg vil oppmode om at vi reduserer sidetalet og tal på vedtak og vert flinkare til å følgje opp dei tiltaka vi har.

Per Are Sørheim viste til ny teknologi, særleg innan fornybar energi-bransjen.

– Når marknad, teknologi og kapital dreg same veg, skjer endringane mykje fortare. Vi har fått ein levande elbilpolitikk som gjev utslag i korleis bilbransjen tenkjer. Vi ser at vi er leiande på skipsteknologi og produsering av elferjer, og CO2-kvotesystemet verkar direkte inn på prisane. Endringane lokalt må vere meir konkrete og handterlege – då kan vi ta tak i dei og spare pengar.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...