Møre

Vekst for Vy i 2019

I fjor vart det gjennomførte 73,2 millionar reiser med Vy-tog i Noreg. Det er ein auke på 2,8 prosent samanlikna med 2018.

Dette utgjer 2 millionar fleire togreiser, ifølgje Vy.

41,4 millionar av desse reisene vart gjorde med lokaltoga på Austlandet, noko som svarer til ein oppgang på 1,1 prosent samanlikna med 2018.

Det vart gjort 2,1 millionar reiser på Gjøvikbanen, opp 2,7 prosent.

Stengt for arbeid

På regiontoget mellom Oslo og Bergen var det 4,6 prosent fleire reiser i 2019.

På Østfoldbanen var det ein nedgang i mengd reiser på 0,5 prosent. Også på regiontoget mellom Drammen og Lillehammer var det nedgang. Det vart gjennomført 4,2 prosent færre reiser i 2019 samanlikna med 2018.

Vy påpeikar at det var stengt mellom Drammen og Asker og mellom Lillehammer og Moelv i om lag seks veker i sommar. Årsaka var arbeid på toglinja.

Stengt på grunn av rasfare

På Vestfoldbanen var det ein kraftig auke på 15,2 prosent i 2019. 7,8 millionar passasjerar reiste mellom Eidsvoll og Skien. Togtraseen Eidangerparsellen, mellom Farriseidet og Porsgrunn, har bidratt til utviklinga, ifølgje Vy.

På regiontoget mellom Oslo og Trondheim var det 2,4 prosent fleire reiser i 2019, medan Nordlandsbanen hadde ein nedgang på 1,4 prosent.

På Rørosbanen var det 0,3 prosent færre reiser i 2019 samanlikna med året før, medan det var 6,5 prosent færre reiser på Raumabanen. Denne strekninga har vore stengd fleire gonger på grunn av rasfare, påpeikar Vy.

Nye aktørar på banen

Britiske Go-Ahead har tatt over Jærbanen, Arendalsbanen og Sørlandsbanen, og Vy har derfor ikkje samanliknbare tal. Frå 8. juni tar svenske SJ over køyring av toga i nord, medan Vy skal halde fram med å køyre toga i vest.

Vy-direktør Arne Fosen er glad for at dei skal halde fram med å køyre til og frå Bergen.

– Vi har òg store ambisjonar for reiselivssatsinga på det som er ein av dei ti finaste togturane i verda, turen mellom Bergen og Oslo, seier Fosen.

(©NPK)

73,2 millionar passasjerar reiste med Vy-tog i 2019. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...