ANNONSE
Annonse

VG: Ny video viser tredje mann som mishandlar svaner i Stavanger

To menn har status som mistenkt etter at fleire svaner vart mishandla i Stavanger torsdag kveld. No viser ein ny video at endå ein mann kan ha vore involvert.

Fredag har VG fått tilgang til ein video som viser at tre menn var involverte i mishandlinga av fleire svaner Breiavannet i Stavanger torsdag kveld. Ifølgje politiet er det to menn som til no har status som mistenkt i saka.

Jourhavande jurist i Søraust politidistrikt, Kjetil Solhaug, seier at VG at dei ikkje er kjende med at ein tredje person er involvert.

– Vi har to mistenkte som vi ønskjer å få avhøyrt. Planen er å gjere det i løpet av helga, men vi har hatt problem med å få tak i dei, seier Solhaug.

Torsdag gjekk politiet ut og bad om tips i saka. Solhaug seier at dei har fått inn ein god del tips og at dei har avhøyrt ei rekkje vitne.

Hendinga skal ha skjedd klokka 22.30 torsdag kveld, og politiet har oppretta ei melding for brot på dyrevelferdslova. Mannen som har sendt videoen til VG ønskjer ikkje å stå fram med namn, men understrekar til avisa at han såg tre menn som mishandla svanene.

(©NPK)

ANNONSE
Annonse