Møre

Møre

Ørsta løyver koronamidlar frå Næringsfondet:

Vil hjelpe små og sårbare bedrifter

Kommunedirektøren rår til at Ørsta formannskap vedtek å løyve inntil 600.000 kroner av Næringsfondet som særskilt koronastønad til små og sårbare bedrifter, til delvis dekning av inntektstap i 2020.

Kommunedirektøren rår til at Ørsta formannskap vedtek å løyve inntil 600.000 kroner av Næringsfondet som særskilt koronastønad til små og sårbare bedrifter, til delvis dekning av inntektstap i 2020.

Møre
Møre

Publisert:

Maksimal tildeling er 80.000 kroner som eingongsyting. Alle søknader skal handsamast samla, og søknadsfrist til Ørsta næringskontor er 15. september 2020.

Føretak som søkjer må vere registrert før 1. mars 2020, med forretningsadresse i Ørsta kommune. I enkeltpersonføretak må eigar ha dette som hovudinntektskjelde.

Verksemda må ha eit dokumenterbart og vesentleg omsetjingsfall frå 1. mars 2020 relatert til koronasituasjonen, det vil seie minimum 20 prosent frå 2019 til 2020.

Fordeling vil bli gjort utifrå informasjon og dokumentasjon saman med skjønnsmessige vurderingar etter dialog med kvar bedrift. Dialogen med søkjar skjer gjennom Ørsta Næringskontor, og vurdering og søknad blir lagt fram for formannskapet for vedtak.

Formannskapet vil handsame denne saka tysdag, og formannskapet vil vidare handsame alle søknadane 6. oktober 2020.

Løyvde éin million til næringsfondet

Det har vore eit politisk ønske om å bruke Næringsfondet til å støtte bedrifter og næringsliv som har hatt negative følgjer av koronaepidemien, eller tiltak som generelt kan tilføre auka aktivitet til bedrifter og næringsliv i ein generelt vanskeleg periode. Det er tilført ekstra midlar til kommunalt næringsfond, både frå kommunestyret og frå fylkeskommunen.

Kommunedirektøren foreslår etter innspel frå Ørsta Næringskontor utvida retningslinjer som opnar for at lokale småbedrifter kan søke Næringsfondet om å få delvis dekt omsetjingstap som ei eingongsyting. Kommunedirektøren foreslår vidare ein ekstra runde med informasjon om det ordinære kommunale næringsfondet, for å sikre at flest mogleg søknader kjem inn i ein periode der næringslivet generelt treng stimuli.

Kommunestyret løyvde i mai éin million kroner ekstra til Næringsfondet som hjelp til lokalt næringsliv knytt til koronasituasjonen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...