ANNONSE
Annonse

Fritt Ord-pris til russisk nettavis

Publisert:

Fritt Ords Pris for 2022 vart måndag delt ut til den uavhengige russiske nettavisa Meduza under ein seremoni i Oslo.

A-ha avlyser fleire konsertar etter stemmetrøbbel for Morten Harket

Publisert:

A-ha avlyser konsertane i Bournemouth 24. mai og Liverpool 25. mai. Vokalist Morten Harket vart nyleg diagnostisert med akutt laryngitt og må kvile stemma.

Ukraina: Etterforskar 13.000 skuldingar om krigsbrotsverk

Publisert:

Ukraina etterforskar no om lag 13.000 skuldingar om krigsbrotsverk, og det er teke ut sikting mot 48 russiske soldatar, opplyser Ukrainas riksadvokat.

ANNONSE
Annonse

Israels hær: Ingen mistanke om noko kriminelt då journalist vart drepen

Publisert:

Den israelske hæren seier at dersom ein israelsk soldat skaut kulen som drap Shireen Abu Akleh, er det ingenting som tyder på at det var ei kriminell handling.

Huitfeldt svarer Polen: – Vi har vist at vi er eit land med eit stort hjarte

Publisert:

Noreg har bidrege med betydelege beløp til Ukraina, seier utanriksminister Anniken Huitfeldt om kritikken frå Polen om at Noreg bør dele meir av gassoverskotet.

Kartlegging av ukrainske flyktningar blir utvida

Publisert:

Kartlegginga av ukrainske flyktningar er kraftig forenkla for at busetjinga skal gå raskare. No blir ho utvida til også å omhandle utdanning og yrke.

Valdssikta kvinne i Sveio framstilt for varetekt

Publisert:

Ei kvinne i Sveio er sikta for grov kroppsskade etter at ein mann vart stukken med ein skarp gjenstand natt til laurdag. Ho vart framstilt for varetekt måndag.

Facebook-grunnleggjar mål for personvernsøksmål

Publisert:

Mark Zuckerberg blir skulda personleg i eit søksmål der det blir hevda at han var direkte involvert i personvernskandalen med Cambridge Analytica.

Noreg lovar meir hjelp til Ukraina, seier USAs forsvarsminister

Publisert: - Oppdatert: 23.05.2022 kl 20:10

Danmark leverer missil til Ukraina, og også Noreg er blant landa som har lova ny hjelp, seier USAs forsvarsminister Lloyd Austin ifølgje Reuters.

Fare for storstreik – Riksmeklaren melder om god rørsle

Publisert:

Måndag kveld blir det mekla i tre ulike lønnsoppgjer, og tusenvis kan bli teke ut i streik. – Det har vore god rørsle, ifølgje riksmeklaren.

Bodø/Glimt ankar Knutsens Uefa-utestenging

Publisert:

Bodø/Glimt har bestemt seg for å anke karantenen trenar Kjetil Knutsen fekk av Det europeiske fotballforbundets etter conferenceligakampen mot Roma.

Ja til koronamedisin frå AstraZeneca i Noreg

Publisert:

Koronamedisinen Evusheld frå AstraZeneca kan takast i bruk i Noreg, har Avgjerdsforum bestemt. Helsedirektoratet skal utvikle faglege råd for legemiddelet.

IMF: Oppstykking av verdsøkonomien kan få store kostnader

Publisert:

Press mot global integrering, inkludert auka handelsbarrierar, truar den økonomiske veksten i verda, åtvarar Det internasjonale pengefondet (IMF).

36 nye tilfelle av apekoppar påvist i England

Publisert:

36 nye tilfelle av apekoppar er påvist i England. Det bringar det samla talet smittetilfelle i landet opp i 56.

DN: Skatteetaten tek pant i Kygos villa i Bergen – saksøkjer artisten for 15 millionar kroner

Publisert:

Kyrre Gørvell-Dahll, betre kjent som Kygo, krevst for ei ubetalt skatterekning i millionklassen av Skatteetaten. – Ei misforståing, seier Kygos talsperson.

Stöckl signerte for fire nye år: – Ein lette å få på plass

Publisert:

Alexander Stöckl har forlengt avtalen sin som sjef for dei norske skihopparane til etter OL i Milano og Cortina d'Ampezzo i 2026.

Ein av ti må gå i Klarna

Publisert:

Det svenske betalingsselskapet Klarna kuttar staben med 10 prosent, noko som svarer til 700 årsverk.

Russiske rublar blir innførte i okkuperte Kherson

Publisert:

Okkupasjonsstyret i den russiskkontrollerte regionen Kherson i Ukraina innfører russiske rublar som offisielle valuta, ved sida av ukrainske hryvnja.

Politidirektoratet strammar inn krava for nødpass

Publisert:

Den veldige pågangen frå nordmenn som skal fornya passet sitt, har ført til «passkrise». I ei ny forskrift gjer POD det mykje vanskelegare å få nødpass.

United-eigar lovar å finansiere nødvendige sommarkjøp

Publisert:

Manchester United-eigar Avram Glazer meir enn antydar at midlar vil kome til disposisjon slik den nye manageren Erik ten Hag kan kjøpe spelarar i sommar.

Oppgang for Oslo Børs

Publisert:

Hovudindeksen på Oslo Børs endå opp 0,72 prosent til 1.246,98 poeng måndag. Oljeselskapa trekte opp indeksen etter oppgang i oljeprisen.

Russland slit med kraftig styrkt rubel

Publisert:

Russland vurderer å lette på valutarestriksjonane etter at rubelen har vorte så sterk at det skaper problem for statsbudsjettet og eksportbedriftene.

Leiteaksjon i Oslofjorden etter sakna mann i 70-åra

Publisert:

Det går føre seg ein større leiteaksjon etter ein mann i 70-åra etter at det vart funne ein tom båt med motoren i gang i Oslofjorden aust for Tønsberg.

Lærar frå Stord tildelt mattepris

Publisert:

Tor Espen Kristensen ved Stord vidaregåande skule er tildelt Holmboeprisen for 2022. Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) delte ut prisen.

Polen avsluttar gasskontrakt med Russland

Publisert:

Polen vil formelt seie opp gassavtalen med Russland etter at russarane har slutta å levere gass, opplyser den polske regjeringa.

ANNONSE
Annonse